> Taalfeest: Werken aan geletterdheid

Taalfeest: Werken aan geletterdheid

Datum: 
dinsdag, 17 september, 2019
Tijd: 
13:00 tot 17:00
Locatie: 
ROC Gershwinstraat 10 Tilburg

Op Prinsjesdag organiseren Stichting Lezen & Schrijven en Cubiss, partners van Leren en Werken in het stimuleren van taalvaardigheid, een informatieve bijeenkomst gecombineerd met de feestelijke verkiezing van taalhelden. Dit zijn mensen en organisaties uit de regio die zich extra hebben ingezet voor taal. 

Hoe vind je nu die Nederlandstalige laaggeletterde? Wat kun je doen aan preventie? Hoe zorg je voor aantrekkelijk leeraanbod? Wat is het effect van helder communiceren? Op 17 september hoor je goede verhalen van gemeenten, gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Laat je op dinsdag 17 september informeren en inspireren door Brabantse voorbeelden. Je gaat zelf verschillende manieren van communiceren ervaren. De taalhelden worden op het podium gehaald. En natuurlijk is er alle ruimte voor de troonrede, in heldere taal uiteraard. 

Programma  

12.30 - 13.00 uur ontvangst 
13.00 - 17.00 uur plenair programma, kennissessies en taalheldenfeest 
17.00 uur afsluiting en borrel 

Plenair programma  

Met onder andere: 

Lex Uiting, dagvoorzitter. Lex is verslaggever en presentator. Bekend van RTL Late Night, Expeditie Robinsons en Nao 't Zuuje. En jurylid van de Voorleeswedstrijd.

Sheila Sitalsing, zij is journaliste en columniste. Ze geeft haar visie op laaggeletterdheid. 

Jeroen Weyers (Rayoncoördinator Brabant Stichting Lezen & Schrijven) en Maurice D’haene (Programmaleider Cubiss Brabant) over 4 jaar Taal voor het leven. Met goede voorbeelden. 

Inschrijven voor dit evenement kan via deze link.