> MBO-planningstool online

MBO-planningstool online

Op ‘open onderwijsdata’ is de MBO-planningstool gepubliceerd. Deze tool bevat voor iedere mbo-instelling op maat gemaakte prognoses. De planningstool is door DUO ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Onderwijs en in afstemming met de MBO Raad en instellingen. Dit meldt DUO.

De tool is ontwikkeld mét en voor instellingen in het mbo en arbeidsmarktregio’s. Hiermee hebben instellingen handvatten gekregen bij het vinden van een antwoord op vragen als: Hoe zal de onderwijsvraag zich de komende jaren ontwikkelen? Hoe is de onderwijsvraag verdeeld over de regio’s in het land?

In de prognoses staat de student centraal met kenmerken als leeftijd, woonplaats, de instelling waar onderwijs wordt gevolgd en de opleiding. De tool biedt een demografisch perspectief op de verwachte vraag naar mbo-kwalificaties als er niets verandert ten opzichte van de laatste vijf jaar. Daarbij is er ook documentatie te vinden over hoe de studentenprognoses tot stand komen en een gebruikershandleiding hoe de tool te gebruiken is.

Categorieën: 
Mbo