> Transfercentrum Midden-Brabant

Transfercentrum Midden-Brabant

Als je als werkgever te maken krijgt met reorganisaties of een faillissement, kan het voorkomen dat je werknemers ongewild moet laten gaan. Wij snappen dat dit ontzettend vervelend is. Maar gelukkig sta je er niet alleen voor! Speciaal voor dit soort situaties is het Transfercentrum in het leven geroepen. Het Transfercentrum is is opgericht vanuit de organisatie ‘Leren en Werken’ en biedt een individueel gerichte service voor werkgevers die hun werknemers niet met lege handen op straat willen zetten. Transfercentrum helpt ze dan met de doorstart in hun carrière.

Het doel? Het stimuleren van een leven lang leren zodat de arbeidsmarkt in de regio flexibel is én blijft!

Hoe werkt het?

Werkgevers melden hun werknemers aan bij Transfercentrum. Samen met de werknemer, gaat Transfercentrum vervolgens op zoek naar een passende vervolgstap in hun carrière! Denk hierbij aan hulp bij solliciteren, hulp bij om- en bijscholing of hulp bij het zoeken van een nieuwe baan. Het kan voorkomen dat een nieuwe baan wordt gezocht in een compleet andere sector, maar ook dan helpt Transfercentrum de werknemer met alle vaardigheden die hiervoor nodig zijn!

Kim (30), vertelt hoe Transfercentrum haar geholpen heeft:

“Ik heb altijd in de zorg gewerkt, maar door bezuinigingen moest ik helaas stoppen met mijn baan. Mijn werkgever heeft me toen aangemeld bij Transfercentrum. Zij hebben mij ontzettend fijn geholpen! Ik kwam erachter dat ik eigenlijk liever niet meer in de zorg wilde werken, maar wel nog heel graag met mensen wilde werken. Een sociale baan is wat ik zocht. Ik kwam terecht bij een baan als gastvrouw in een hotel. Zij waren erg te spreken over mijn werkervaring maar ik moest toch nog een gastvrijheidstraining volgen. Transfercentrum heeft deze gastvrijheidstraining voor mij geregeld én gefinancierd! Ik werk nu een tijdje als gastvrouw en zit hier helemaal op mijn plek!”

Voor wie?

Transfercentrum is er voor werkgevers  uit Midden-Brabant. Als jij als werkgever te maken krijgt met reorganisaties of een faillissement, kun je je werknemers doorverwijzen naar Transfercentrum. Zij helpen jouw werknemers dan met de doorstart in hun carrière. Maar ook als je als ondernemer op zoek bent naar personeel kan je dus bij Transfercentrum aankloppen, wie weet vind je wel een geschikte kandidaat voor jouw bedrijf!

Wat moet je zelf doen?

Transfercentrum biedt hulp bij het vinden van de juiste oplossing voor jou. Mail naar middenbrabant@lerenenwerken.nl  of bel 06-53588691 om een vrijblijvend gesprek in te plannen. Transfercentrum gelooft namelijk dat je van tegenslagen nieuwe kansen kunt maken.