> Nieuws

Nieuws

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Landelijk nieuws

Het kabinet heeft vrijdag 13 juli bevestigd dat de subsidieregeling praktijkleren in 2019 blijft bestaan. Ondanks deze bevestiging is er nog steeds geen duidelijkheid over de invulling van de regeling.

17-07-2018 | Lees meer
Beroepsonderwijs Bedrijfsleven
Landelijk nieuws

13 juli maakte SBB de provinciale winnaars bekend van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2018. De provinciale winnaars strijden nu verder om de landelijke titel.

17-07-2018 | Lees meer
Landelijk nieuws

Op vrijdag 6 juli hebben 12 medewerkers van Medical Groep hun mbo-diploma verzorgende ig in ontvangst genomen. In samenwerking met werkgever Medical Groep, opleider Friese Poort, UWV en LeerWerkLoket Fryslân is het eenjarige scholingstraject opgezet om het dreigend tekort aan verzorgende ig op te vangen.

Om dit innovatieve traject tot stand te laten komen, heeft Medical Groep extra praktijkbegeleiders opgeleid en heeft Friese poort de opzet van de opleiding aangepast. Het scholingstraject is betaald uit de regeling van de scholingsvoucher langdurige zorg van het UWV.

09-07-2018 | Lees meer
Landelijk nieuws

Stichting ‘Klein en Uniek Specialistisch Vakmanschap’ stelt een subsidieregeling open voor branches en beroepsgroepen in het kleinschalig specialistisch vakmanschap. Het is de tweede keer dit jaar dat deze subsidie aangevraagd kan worden.

06-07-2018 | Lees meer
Landelijk nieuws

Beroepsonderwijs en bedrijfsleven maken zich grote zorgen over de dreigende uitkleding of afschaffing van de financiering van het praktijkleren in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Het kabinet denkt erover om nog meer te bezuinigen op de bbl, die de succesvolste route naar duurzame instroom op de arbeidsmarkt voor jongeren en volwassen is.

Voor 2018 heeft het kabinet al een bezuiniging aangekondigd op de subsidie voor praktijkleren van zeven miljoen en nu wil ze daar blijkbaar nog verder op korten.

05-07-2018 | Lees meer

Pagina's