> Nieuws

Nieuws

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Landelijk nieuws

De verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2018 van SBB is geopend. Tot en met 30 april 2018 kan iedereen leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen voor deze prestigieuze prijzen.

Voor de 500.000 mbo-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs.

20-03-2018 | Lees meer
Landelijk nieuws

Het gaat weer goed met de werkgelegenheid in de zorg. Verdwenen er de afgelopen jaren in deze sector veel banen, inmiddels stijgt dat aantal fors. Dit blijkt uit de op 12 maart 2018 door UWV uitgebrachte factsheet Zorg.

16-03-2018 | Lees meer
Juichende oma
Landelijk nieuws

Het mbo heeft een belangrijk aandeel in de aanpak van de tekorten van de zorg zoals de minister van VWS deze vandaag aan de Kamer presenteert. ‘Werken in de Zorg’ omvat tal van maatregelen waaronder meer geld voor leerwerkplekken in alle takken van zorg en welzijn.

16-03-2018 | Lees meer
Landelijk nieuws

Extra middelen voor leerwerkplekken en omscholen, 28 regionale actieplannen van onder andere werkgevers en onderwijsinstellingen en een landelijke campagne moeten er toe leiden dat de personeelstekorten in de zorg worden aangepakt. Dit staat in actieprogramma ‘Werken in de Zorg’ dat het kabinet vandaag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. De gezamenlijke opdracht is luid en duidelijk: de personeelstekorten moeten in 2022 naar nul of daar dichtbij. Dit meldt Rijksoverheid.

14-03-2018 | Lees meer
NRTO, Nederlandse Raad voor Training en Opleiding
Landelijk nieuws

Uit het tussenverslag monitor experimenten flexibilisering en vraagfinanciering dat door ResearchNed is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap blijkt dat er een toename is van het aantal studenten door experimenten vraagfinanciering en flexibilisering hoger onderwijs.

13-03-2018 | Lees meer

Pagina's