> Een leven lang werken …. is een leven lang leren

Een leven lang werken …. is een leven lang leren

Werk levert meer op dan geld alleen. Dat hoeven we jou niet te vertellen. Heb je een leuke baan, dan wil je die graag houden. Hoe zorg je er voor dat je bij blijft in je vak en verzekerd bent van werk? 

Ga allereerst in gesprek met je werkgever: welke ontwikkelingen zie je in het bedrijf die passen bij jouw kwaliteiten en interesse? Welke doelstellingen heeft het bedrijf en welke ontwikkelingen zijn er in de branche?  Wat is de invloed hiervan op afdeling en/of functie? Hiermee laat je zien dat je betrokken bent bij het bedrijf en mee wilt groeien. Samen bespreek je wat daarvoor nodig is. Ga je meelopen met een collega, extra taken uitvoeren, op een andere afdeling stage lopen? Oók dat is leren. Of is er een cursus of diploma nodig? Je kunt deze afspraken vastleggen in een zogenaamd ontwikkelgesprek.

Bijscholing

Als je onder een CAO valt is er altijd iets opgenomen over scholing en ontwikkeling en de vergoeding van de kosten hiervoor. Je kunt ook je persoonlijk keuzebudget  gebruiken om aan je ontwikkeling te werken.

Is je werkgever aangesloten bij een brancheorganisatie, dan betaal je vaak mee aan het opleidings- en ontwikkelingsfonds en zijn erkende opleidingen gratis. Op www.MKB.nl/leden vind je het overzicht van alle brancheorganisaties.

Omscholing

Staat je baan op de tocht en is de kans op hetzelfde werk bij een ander bedrijf klein? Dan is het tijd om na te denken over omscholing. Welk beroep past bij jou en biedt goede kansen op werk? Heb je al een idee en wil je nagaan hoe je dat het beste aanpakt? Heb je geen idee en wil je onderzoeken waar kansen liggen en wat jou het beste past? Onze professionals zijn op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, weten waar de kansen liggen en zijn goed op de hoogte van om- en bijscholingstrajecten inclusief de financiering hiervan. We kunnen jou adviseren. Goed en kosteloos.

BrabantLeert.nl

Wil je je in algemene zin ontwikkelen en kijken welke -gratis- cursussen en trainingen er zijn? Kijk dan op Brabant Leert. Hier vind je een brede keus van alle mogelijke onderwerpen. Bovendien kun je online advies krijgen van een van de loopbaanadviseurs via de chatfunctie.